Mei 2016: Vroeg naar buiten

We gaan extra vroeg naar buiten, de dauw ligt nog op het gras, maar al een heerlijk temperatuurtje. Zo lekker dat je nu zonder jas naar buiten kan!

kinderopvang Houten gastouder-de-kinderherberg op-het-grote-veld

We zijn met z’n vijven. Ik, twee peuters en twee dreumessen. De dreumpjes gaan in de buggy.

We lopen het eerste speeltuintje voorbij. “Gaan we hier niet glijden?”, vraagt een peuter. Nee, we gaan hier niet glijden, dat doen we verderop. Eerst een stukje lopen naar het bosje, bij de bruggetjes.

kinderopvang Houten-gastouder-de-kinderherberg-houten-op-een-bruggetje-kijken

Als we op een van die bruggetjes stilstaan kijken we of we iets levends in het water zien. Ik zoek naar een teken van leven van een eend om precies te zijn. Eenden zijn inderdaad zoals ze dit jaar zeggen, bij deze vijver bijna niet te vinden. Laat staan kleine eendjes. Elk voorjaar konden we die toch wel met de kinderen bewonderen in Houten.

We wandelen nog even door. Op het pad zien we twee slakken: eentje met een huisje en eentje zonder. “De naaktslak is bloot” merkt een van de peuters droogjes op.

We lopen langs een wip en daar gaan de twee peuters op zitten. Ze hebben een beetje moeite met heen en weer wippen. Is de een nou zwaarder dan de ander of moet ie juist een beetje meer naar voor of naar achteren? Ze zijn er een tijdje lachend mee bezig. De dreumes die al loopt mag in het nog wat natte gras lopen, ze rent er dan ook meteen vandoor – wat gaat ze al snel!

kinderopvang Houten-gastouder-de-kinderherberg-houten-achter-de-eendjes-aan

Op weer een ander plekje zien we toch twee eenden; twee mannetjes. De kindjes willen er achter aan maar de eenden zijn al snel weg. Een oranjige poes ziet ons bezig. De kinderen zien de poes nu ook en doen een poging om daar achteraan te rennen. Hmmm, ook de poes is snel weg.

 

Bijna aan het eind van de wandeling gaan we nog even schommelen in ‘het nestje”. Ik probeer iedereen er even in te doen. De jongste vindt dat toch wat te spannend.

En nu naar huis voor een sapje en een koekje!

Marlies Kannegieter, gastouder bij De Kinderherberg, kleinschalige kinderopvang in Houten