Dagritme

In De kinderherberg hebben we een vast dagritme en ik kijk uiteraard ook naar de behoeften van jouw kind. Hoe is het ritme thuis? En als je kindje een baby is: kunnen we het eigen slaapritme aanhouden?

Aankomst
De kinderen kunnen gebracht worden tussen 8.00u en 9.00u . De kinderen zijn vrij om te spelen of iets anders te doen. Voor de ouders staat een kopje thee klaar.

rond 10.00 uur
Dan zitten we even met z’n allen op de grond en/of aan tafel. We drinken wat en eten wat fruit, een koekje of een rijstwafel. Daarna naar buiten, iets binnen doen of lekker spelen.
rond 11.30-12.00 uur
Lekker broodje eten.
13.00 uur
We gaan slapen of rusten (dit laatste voor kinderen die niet meer slapen overdag).
15.00 uur
We drinken lekker thee of sap. Daarna gaan we spelen, naar buiten, lezen we wat of doen we iets anders.
17.00 uur
Voordat de ouders komen eten en drinken we weer wat en daarna spelen we tot de kinderen worden opgehaald.

Biologisch eten
Vrijwel alles wat we in De Kinderherberg eten en drinken is biologisch. Een enkel produkt zal dat niet zijn. De kinderen krijgen weinig produkten waar suiker in zit. Wel wordt bijvoorbeeld zelfgebakken appeltaart of zelfgemaakte jam soms gezoet met (biologische) suiker. Er is een broodmaaltijd en er zijn tussendoortjes als fruit, crackers en een koekje. Ook maken we wel eens zelf soep. Je hoeft geen eten en drinken mee te geven voor je kindje. Bij de intake bespreken we wat een kind wel of niet mag eten en drinken in verband met dieet, allergie, religie of gewoontes thuis.