Contact

Adres
De Kinderherberg
Rademakersgilde 144
3994 BX Houten
030-6369117
06-41224466

Wie ben ik
Het idee voor De Kinderherberg is ontstaan vanuit mijn behoefte om thuis te werken, onze eigen kinderen zoveel mogelijk thuis op te voeden, samen met de liefde die ik voel voor kinderen en de ervaring die ik met hen heb.

Mijn passie
Mijn passie is om de rijkdom van het leven te ervaren, zoals dat met name bij jonge kinderen in hun ontwikkeling heel goed te zien is. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze elke dag weer iets ontdekken en leren. Stapje voor stapje. Kijken naar het kind, iedere keer weer. Wat heeft het nodig? Dat is soms moeilijk want als opvoeder wil je vaak iets van het kind, hoe klein ook. En dat mag ook maar je kunt het vaak ook laten zodat het kind de vrijheid voelt om zijn eigen stappen te zetten. Tegelijkertijd hebben zij leiding en structuur nodig. Kinderen weten zo waar zij aan toe zijn zodat zij zich veilig voelen.

Mijn ervaring met kinderen
Naast de opvoeding en ervaring met onze eigen kinderen:
– ben ik leerkracht levensbeschouwing voor de lagere school geweest (diverse scholen in Amsterdam.
– heb ik in de naschoolse opvang gewerkt (Kindercentrum de Platanen, Amsterdam) waar werd gewerkt volgens de filosofie van Reggio Emilia. In hetzelfde centrum werden ook babies en peuters verzorgd.
– ben ik mede initiatiefnemer en contactpersoon geweest van een op te starten iederwijs school (Guus Kieftschool, Amsterdam)
– en heb ik 10 jaar lang bij mensen thuis voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar gezorgd.

Tijdens het werken met kinderen blijf ik me ontwikkelen en volg ik regelmatig studiedagen en cursussen.

Voor vragen of om contact op te nemen kunt u ook het contactformulier invullen en versturen: