kinderopvang Houten

Activiteiten

In De Kinderherberg is er veel ruimte voor vrij spel. Jouw kindje heeft daar het meest behoefte aan: ontdekken en doen. Daarnaast is er tijd voor samenzijn, om te tekenen, schilderen, handspelletjes te doen, zingen, kinderyoga en natuurlijk lekker veel buitenspelen.

Seizoenen
De wisseling van de seizoenen volgen we op de voet. Elk seizoen brengt weer een speciale eigenheid met zich mee:
– de gure wind, maar soms nog warm zonnetje en mooie bladeren van de herfst.
– de donkerte en kou van de winter waarin meer koekjes en warme soep wordt gemaakt dan anders.
– de hoopvolle lente waarin het eindelijk weer wat warmer wordt zodat er meer buiten gespeeld en gewandeld kan worden.
– de zomer met groen en bloem, tijd voor bosjes bloemen plukken en lekker in het badje misschien wel.

Feesten en verjaardagen
Gebruikelijke feesten die zo eigen zijn aan het seizoen, vieren we ook, zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst. En natuurlijk de verjaardagen.

Aan de slag met thema’s uit te groep
Ik kijk ook wat er speelt bij de kinderen waarop we kunnen voortborduren: zo ontstaan er thema’s waarover we gaan tekenen, knustelen, liedjes zingen, foto’s maken of praten. Gemaakte dingen worden op kindhoogte opgehangen, zodat kinderen zelf kunnen terugkijken op waar zij zo druk en creatief mee bezig waren. Deze tekeningen van elkaar zien en de foto’s werken weer inspirerend en is ook leuk voor de ouders!

Natuur
We gaan veel naar buiten. In onze eigen tuin, maar ook buiten de poort gaan we op onderzoek uit. Bij ons in de buurt zijn vele veldjes en speelplaatsjes. In ons landje in Driebergen, waar we met de auto in een kwartier zijn, kunnen we tuinieren en spelen. Dit na overleg met de ouders.